Utrusta köket med hållbara redskap

När vi idag talar om hållbarhet så har ordet hållbar fått en lite annan innebörd. Förr var hållbar någonting du kunde slita på länge utan att det gick sönder medan vi idag talar om en hållbar miljö. Exempel på hållbara produkter är handdukar i bambufrotté. Bomull är ett bra exempel på en miljömässigt dålig produkt. Ta en titt här på vad du kan köpa för miljömässigt bra saker till ditt hem.

Inte bara handdukar

Bambu fungerar alldeles utmärkt som råmaterial till mjuka tyger som kan användas till underkläder, t-shirts och liknande. Bambuns egenskaper som snabbväxande och att den inte kräver vattning eller gödsling gör den helt överlägsen de flesta andra växtbaserade fibrerna. Kläder av bambu känns dessutom mjuka och sköna att använda.

Hållbara vitvaror i köket

Lite märkligt är att det är miljömässigt bättre att köpa nya vitvaror till köket än att behålla det som är upp till 15 år gamla. Utvecklingen har gått snabbt hos vitvarutillverkarna. I vissa fall är diskmaskiner idag 75 % energisnålare. Det innebär att du måste tänka två gånger innan du reparerar en gammal diskmaskin eller ett gammalt kylskåp. Det kan vara miljömässigt bättre att skrota den äldre maskinen för att köpa en ny energisnål variant.