Inred ditt hem med belysning i åtanke

Lampor är en inredningsdetalj som många inte tänker så mycket på, det viktigaste är att det blir ljust i rummet. Att tänka så är däremot helt fel enligt andra, eftersom ljus är väldigt viktigt för att skapa den rätta känslan i hemmet. Det är inte enbart formen på lamporna du kan ta i beaktande utan även vilket sorts ljus de har, välj något passande för ditt hem.

Olika sorters belysning

Rätt belysning hemma kan göra dig mer välmående och höja känslan i ett rum. Det kan kännas som en lätt sak att välja belysning men i verkligheten är det lite av en utmaning. Varje rum kräver olika sorters belysning för att få den rätta känslan.

Var i rummet du befinner dig mest är även något att ha i åtanke vid placering av lampor. Sitter du till exempel och läser i en fåtölj i vardagsrummet kan en extra lampa behövas. I sovrummet vill många ofta ha både en taklampa och några mindre lampor. Badrummet däremot har ofta lampor med starkare ljus för att du ska kunna se bättre. Samma ljus vill du knappast ha i till exempel vardagsrummet. Det du bör tänka på i första hand är vad du gör i det rummet, behöver du mycket ljus eller räcker det med lite svagare mysbelysning.