Badrumsrenovering

Innan man sätter igång med en badrumsrenovering eller en köksrenovering för den delen så kan det vara klokt att kontrollera att allt är ok med avlopp och vatten som är indragen i bostaden. När allt är kaklat och klart så kan det bli kostsamt om något måste åtgärdas i efterhand.

Som med det mesta som har med renovering att göra så gäller det att planera väl så att man inte missar något och att allt blir som det ska. Extra viktigt är det med badrum och kök som kanske kostar lite mer än annan renovering. Innan ni sätter igång med er badrumsrenovering så kan det vara klokt att kontakta Allmänna Rörjouren för konsultation och att de kommer och filmar avloppet för att säkerställa att allt är ok och att om något behöver åtgärdas så kan man göra det nu innan man påbörjar renoveringen.

Samma sak gäller här att kontrollera att allt är som det ska med vatten och avlopp. Det kan också vara så att ni vill flytta på diskbänk och behöver dra om vatten och avlopp och där kan även Allmänna Rörjouren hjälpa till med erfaren rörmokare och VVS-specialist. Vissa saker kan vara svåra att åtgärda själv och då är det tur att det finns erfarna hantverkare att vända sig till. När allt med vatten och avlopp är åtgärdat så är det bara att påbörja renoveringen av köket och få det till det drömkök som ni önskar.

Omfattande badrumsrenoveringar betyder ofta en del rivningsarbete innan allt det nya kan komma på plats. Detta är något som nästan alltid går att sköta på egen hand. Det kommer fortfarande vara en hel del arbete och det är bra att kolla upp ett och annat innan arbetet börjar. Men i det stora hela behövs inga expertkunskaper för att riva badrummet.

Den andra delen av renoveringsarbetet: att bygga upp allt igen, kan förstås vara en annan femma. Här gäller det i regel att inte överskatta den egna förmågan utan alltid utgå från att man kan lite mindre än man egentligen tror. Är det något man känner sig osäker på bör man kontakta någon mer erfaren, vare sig detta är en riktigt hantverkare eller bara någon man känner med bra hemmafixarerfarenheter.