Stambyte i bostadsrättsföreningen

Ett av de större ingreppen som behöver göras i en bostadsrättsförening är stambyte. För er som inte är i branschen kan det vara svårt att veta hur ni ska få igenom ett stambyte med bra pris och ett bra resultat. Att ta så stora beslut i en bostadsrättsförening kan vara svårt då man helt enkelt inte har den kunskapen. Ett alternativ kan då vara att ta hjälp av ett konsultbolag som hjälper er hela vägen genom stambytet.

Luta dig emot en expert

Under processen med ett stambyte är många olika aktörer inblandade. Genom att ta hjälp i processen så har ni en konsult som sköter alla dessa kontakter och företräder era intressen. Skulle det uppstå problem gällande avtal och liknande så är det skönt att ha en expert inom området att luta sig emot. För att inte tala om alla grannfejder ni slipper om ett problem skulle uppstå.

Samlad expertis

En annan fördel med att anlita en konsult är att de har ett klart nätverk av kontakter. De flesta konsulter inom området är flexibla och ni kan komma överens innan ni påbörjar arbetet, vilket roll de ska ha. Eftersom all expertis är samlad inom ett företag så erbjuder de även hjälp med avtal, besiktning och generell rådgivning. Låter det intressant så läs mer här