Skapa en plan för er renovering

Något som är viktigt då ni ska renovera är att hålla ordning och koll på vad som behöver göras och vad som ska köpas in. Skapa en plan för er renovering och även en budget så ni vet vad ni har att röra er med då det kommer till pengar.

All renovering behöver planering så att man renoverar i rätt ordning. Det är viktigt så man vet vad man ska köpa in och vad man behöver. Det är många val som behöver göras i samband med en renovering. Har ni detta nerskrivet så blir det mycket lättare att utföra allt som har med renoveringen att göra. Har ni också gjort en budget så har ni relativt bra koll på hur det hela slutar.

Om ni tar in hantverkare som ska fixa olika saker så se till att få in offerter på det arbete som ska utföras. Försök också att få ett fast pris på arbetet så det inte sticker iväg med en slutsumma som ni inte kommit överens om. Om ni köper mycket material hos någon återförsäljare så kolla upp om ni inte kan får rabatt om ni väljer att köpa allt från en och samma återförsäljare. Det går alltid att pruta på priset.