Midsommar ligger och väntar runt hörnet

livet snurrar på och man kan tycka att det nyss var vinter men när värmen får sitt grepp om vår natur så går det fort. Midsommar ligger och väntar runt hörnet och det är hög tid att börja fundera vad som ska bjudas på.

Det kans på grund av rådande omständigheter inte bli ett stort midsommarfirande men några gäster kanske kommer och firar in sommaren med er. Har du allt som du behöver för att lyckas i köket? Om in ta en titt hos Lyckas Med Mat för att se om det är något som ska beställas. Så klart så kan inte allt göras iordning idag men det som kan förberedas i förväg är en fördel att göra. Det ska ju finnas tid till att mingla med gästerna och man ska ju inte behöva stå i köket hela midsommarafton.

Se till att allt som ska förtäras kan fixas till dagarna innan midsommarafton. Förhoppningsvis så är det bara potatisen som ska kokas och eventuellt något kött på grillen som ska grillas på dagen då firandet ska ske. Ska det bakas en jordgubbstårta så se till att de mesta är förberett så att du på morgonen kan vispa grädden och dekorera din tårta med jordgubbar. Det kanske har bakats andra godsaker som har frusits in som bör tas fram kvällen innan och ställts i kylen för upptining.

Vi hoppas så klart att vädergudarna är på vår sida och ger som det bästa väder vi kan tänka oss och vi vill även passa på att önska er en glad midsommar!!